duminică, 30 august 2009

Despre prezenţă, mandat, votare, hotărâri


DESPRE PREZENŢĂ, MANDAT, VOTARE ŞI HOTĂRÂRI LA CONFERINŢA EXTRAORDINARĂ A MEDIATORILOR


Aşa cum a fost prezentat în materialele anterioare, la Conferinţa extraordinară a mediatorilor organizată pe 5 septembrie 2009 la Braşov sunt invitaţi să participe toţi mediatorii autorizaţi până la data conferinţei, personal sau prin mandat de reprezentare. Un mediator poate să reprezinte maximum încă 5 mediatori autorizaţi, modelul de mandat fiind prezentat pe site şi în anexa la articol.
Conform proiectului de program al conferinţei propus prezentarea mediatorilor se poate face la Braşov individual sau în grup, din seara zilei de 4 septembrie sau în dimineaţa conferinţei, cazarea putându-se face pe cont propriu la hotelul indicat de echipa noastră sau oricare altă locaţie.
Prezentarea la sala de conferinţe a Centrului de afaceri International Trade Center Braşov din bulevardul Alexandru Vlahuţă nr. 10, parter, se face între orele 08.00 şi 09.45, astfel încât la orele 10.00 să poată începe conferinţa. Prezenţa se face după tabelele preluate de la Consiliul de mediere cu mediatorii cu drept de vot la alegerile de la 23 mai, vor fi verificate, ştampilate de noi, şi, dacă va accepta preşedintele Consiliului de Mediere, de reprezentantul acestuia, anterior conferinţei la sediul CM sau direct la sala de conferinţă. Pe tabele vor fi înscrise nr. crt., numele şi prenumele mediatorului, nr. C.I./B.I. şi CNP, menţiunea “personal”/”mandatar” şi semnătura personală sau a mandatarului. Pentru votare, mediatorii cu mandate vor primi o plachetă ştampilată pe care se va înscrie cu marker pe loc nr. voturi pe care le poate arăta mediatorul la votarea deschisă pe timpul conferinţei. Pentru efectuarea prezenţei, verificarea şi înscrierea voturilor pe plachetă, distribuirea mapelor, solicităm sprijinul unor mediatori care pot confirma prezenţa la organizatori în seara dinainte sau în dimineaţa conferinţei. Semnarea delegaţiilor se va face de către organizatori şi ştampilate de aceştia sau reprezentantul CM prezent.
Mandatele vor fi completate şi semnate personal de mediatorii care doresc să fie reprezentaţi în săptămâna premergătoare conferinţei, vor avea aplicată după caz, ştampila formei de exercitare a profesiei în care activează, a avocatului care aplică data certă ori încheierea notarului public. Pe verso sau ataşat va fi prezentată copia după hotărârea de autorizare ca mediator de către C.M. În lipsa acestor condiţii de formă şi conţinut mandatul nu este valabil şi nu dă dreptul la vot.
Adoptarea unor măsuri sau hotărâri se va face prin vot deschis, prin ridicarea mainii şi după caz a plachetei cu numărul de voturi deţinut de fiecare mediator prezent, numărarea voturilor fiind făcută de cel care conduce lucrările împreună cu reprezentanţii asociaţiilor şi mediatorilor neasociaţi, care se oferă să facă acest lucru. În acelaşi mod vor fi desemnaţi 3 membri ai secretariatului conferinţei care vor consemna desfăşurarea lucrărilor pe registrul de procese verbale şi laptop, înscrisurile respective fiind semnate la sfârşit de cei care le-au întocmit şi membrii prezidiului.
Lucrările conferinţei vor fi conduse la început de organizatori, apoi de un prezidiu format din nouă persoane, desemnate conform proiectului de program, în funcţie de participanţi şi asociaţiile care vor fi reprezentate, din partea C.M. find aşteptată participarea unui reprezentant oficial.
Hotărârile şi măsurile importante vor fi supuse dezbaterilor şi votării în scris, pe formulare distribuite în mape, care vor avea înscrise după fiecare 3 casete cu iniţialele: P- pentru, Î- împotrivă şi A-abţinere. Pentru cele cu vot deschis, după stabilirea acestui lucru de către participanţi, vor fi înscrise la finalul formularelor, după acelaşi sistem. De la data publicării acestui articol şi în cursul săptămânii premergătoare conferinţei, până miercuri 02.09.2009 orele 12.00 se primesc de la mediatori şi CM propuneri pentru aceste măsuri şi hotărâri, care vor fi înscrise în formulare, alături de cele propuse de organizatori şi mediatori până acum. După închiderea votului în plen, se va alege o comisie de numărare şi validare a voturilor care vor completa centralizatorul voturilor, care se va anexa la Procesul verbal al conferinţei. Aceste documente vor fi publicate luni 07.09.2009 pe site-urile interesate, vor fi prezentate, deocamdată, în copie la CM şi Ministerul Justiţiei, care va avea probabil un reprezentant la conferinţă.
Mediatorii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la conferinţa extraordinară, fiind singurul for decizional oficial care mai poate lua hotărâri cât timp nu este validat un nou consiliu în locul celui rămas nefuncţional de la 15 mai.
S-a stabilit un cvorum de minim jumătate plus unu dintre mediatorii autorizaţi cu drept de vot, prezenţi sau reprezentaţi, adică 389 mediatori. Voinţa mediatorilor va fi oglindită de măsurile şi hotărârile propuse şi votate, în litera şi spiritul reglementărilor legale.

Organizatori, mediatorii Tatu Tudor şi Asofronie Constantin

Un comentariu:

  1. Nr. ………………….

    MANDAT DE REPREZENTANT
    pentru lucrările
    Conferinţei Extraordinare a Mediatorilor din data de 05.09.2009

    Subsemnatul …..………………………………….……, mediator autorizat din data de ………………, posesor / posesoare al/a BI/CI seria ..…, numărul .……………, CNP ……………………………………, având domiciliul în…………………………, str. ………………………, nr. ….., bl. ……, sc. ……, et. ……, ap. ……, jud. ………………………, telefon/fax: ………………………., e-mail: ………………………………… , în conformitate cu prevederile art. 1532- 1559 Cod civil îl (o) DESEMNEZ CA REPREZENTANT pentru lucrările Conferinţei Extraordinare a Mediatorilor din data de 05.09.2009 pe domnul / doamna …………………………………………………, mediator autorizat, posesor /posesoare al/a BI/CI seria …., numărul ………………, CNP ……………………………………, având domiciliul în …….…………………………, str. ………………………………….., nr. ….., bl. ……, sc. ……, et. ……, ap. ……, jud. …………………….. .

    Întinderea mandatului: reprezentare generală la dezbaterile şi hotărârile care se vor lua în cadrul conferinţei, pe baza desfăşurătorului aprobat de participanţi, numai în scopul stabilirii unor măsuri pentru soluţionarea crizei actuale a medierii.
    Declar pe propria răspundere ca nu am mai desemnat un alt reprezentant care să mă reprezinte la Conferinţa Extraordinară a Mediatorilor din data de 05.09.2009 care se va desfăşura la Braşov.

    Data Mediator

    RăspundețiȘtergere