miercuri, 13 aprilie 2011

IN ATENTIA PRESEDINTILOR ASOCIATIILOR PROFESIONALE A MEDIATORILOR

DOMNILOR/DOAMNELOR PRESEDINTI

Era de astepta ca tot unul din gasca sa iasa primul la discutii, contra, cum a facut si acum doi ani cand legea medierii a fost modificata(este vorba de Badila Adrian), dar acest aspect ramane la latitudinea ficaruia cum il interpreteaza.

Atat dvs cat si cei din Consiliul de mediere trebuie sa dea dovada de intelegere si cu totii trebuie sa privim lucrurile din punctul de vedere strict al legalitatii nu al cumetriilor, afinitatilor si al intereselor proprii.

Trebuie sa constientizam cu totii ca, cei din Cdm nu mai pot lua nici o hotarare din moment ce, CCR s-a pronuntat in privinta art III di L 370 in sensul ca nu contravine legii fundamentale, cu atat mai mult sa organizeze alegeri.

Organizarea alegerilor o putem efectua decat noi mediatorii, hotarand intr-o AG a tuturor mediatorilor, cum si in ce fel

De aceia fac apel la ratiunea dvs de oameni maturi si supusi legii si impreuna sa gasim calea de a iesi din acest impas ne lasand sa se mai repete istoria acelor alegeri de acum doi ani , triste si amare.

Din punct de vedere organizatoric Consiliul de mediere este neconstitutional, am semnale ca Avocatul Poporului pregateste o solicitare CCR in acest sens.

Si pe buna dreptate, chiar este neconstitutional vis a vis de modul de desfasurare al alegerilor, al hotararilor, al conducerii, al subordonarii, al transparentei etc, facand o comparatie cu legile de organizare ale celor lalte profesii liberale.

Pana sa ajungem, sa devenim cu adevarat paria profesiilor liberare, avem datoria sa luam taurul de coarne si sa ne organizam de asa maniera incat noi mediatorii sa venim cu opropunere legislativa, initiata de un grup parlamentar prin care sa indreptam erorile.

In sistemul judiciar, MJ si politic se intrevad, in viitorul apropiat, schimbari majore.

Oamenii care or sa vina sunt alaturi de noi mediatorii si cunosc despre modul si cine a condus medierea catre haos.

Trebuie sa dam dovada ca stim sa ne organizam in a ne apara interesele profesiei, iar cei care se fac vinovati de tot acest haos, impreuna cu gasca lor sa ii marginalizam.

Tot ce este in jurul celor din Cdm trebuie exclus, ca sanctiune indirecta.

Daca acesti oameni, sateliti, daca ii putem numi asa, ajung in Cdm, situatia nu se schimba cu nimic.

Medierea are nevoie de manageri competenti care stiu sa culeaga informatia, cum si cand sa o exploateze, in primul rand iar in al doilea rand sa aiba disponibilitatea necesara sa raspunda nevoilor 24 din 24 de ore si nu se afla in conflict de intere.

Trecutul este o lectie de istorie, la care nu trebuie sa ramanem corijenti sau repetenti, este o lectie pe care cu totii trebuie sa o invatam si sa o evitam in viitor.

Medierea are nevoie ca dvs ,la momentul actual sa luati cea mai corecta decizie in interes general si sa raspundeti nevoilor actuale pentru ca in viitor sa ne fie bine la toti nu decat unor anumite gasti si clanuri.

Am incredere in dvs ca veti da curs propunerilor venite din partea Uniunii Mediatorilor Bancari si ca impreuna v-om recladi CATEDRALA pe care cei chemati sa o construiasca mai rau au daramat-o decat sa o faca functionala.

Va multumesc pentru rabdarea care ati avut-o de a citi aceste randuri si am speranta ca mesajul meu il veti transmite si celor lalti mediatori din asociatiile pe care le conduceti

Tudor Tatu Presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu