joi, 10 septembrie 2009

ANUNT PRIVIND CHESTIONARUL CONSULTARII MEDIATORILOR SI CONSTITUIREA COMISIEI ELECTORALE

Medierea nu-i a lor, e a noastra a tuturor!

newimage.jpg

Nr. inregistrare CdM 1500 din 10.09.2009

1. Comisia aleasă prin vot de către mediatorii autorizaţi prezenţi la Conferinţa Extraordinară a mediatorilor de la Braşov din 05.09.2009, având acordul acestora şi al reprezentanţilor CdM prezenţi, a luat hotărârea publicării pe site-ul C.M. http://www.cmediere.ro , pe blogul conferintei http://conferintamediatorilor.blogspot.com şi cele asociate, a chestionarului de consultare a mediatorilor privind măsurile votate de către participanţii la conferinţă.

Fiecare mediator va descărca chestionarul, iar după completarea prin marcarea cu ,,x” a căsutelor corespunzătoare opiniei sale, îl va introduce într-un plic, fără date de identificare, lipeşte plicul (eventual sigilat) dupa care acest plic nescris se va introduce într-un plic mai mare.

Acesta va avea înscris expeditorul şi va fi trimis prin poştă cu confirmare de primire, pe adresa ,,Tatu Tudor - Birou de mediator, Bucuresti, b-dul Chisinau nr. 8, bl. M2, sc. C, et. parter,ap. 81, Sectorul 2, cod 022153,pana la data de 20.09.2009.

Plicurile primite vor fi înregistrate într-un registru special, fără a fi desigilate, iar confirmarea de primire va fi înapoiata prin Poşta Româna sau curier cu semnatura dlui Tatu Tudor şi ştampila formei de exercitare a profesiei a acestuia.

Plicutile vor fi desigilate de către comisia aleasa la conferinţă (Tudor Tatu, Asofronie Constantin, Radu Ionescu, Mihut Gabriela si Marin Daniela), în data de 22.09.2009 orele 11.00, în prezenţa consilierului juridic şi şefei de cabinet a preşedintelui Consiliului de mediere, la sediul acestei instituţii.

Comisia de desigilare şi centralizarea chestionarelor, precum şi observatorii, se obliga sa fie neutră, impartiala şi să păstreze confidenţialitatea mediatorilor respondenţi şi a celor completate în chestionar de către aceştia

Nota

Atat plicul cat si chestionarul introdus in acesta nu va contine elemente de identificare.

2. În conformitate cu hotărârea conferinţei, în perioada 15-30 septembrie, se trimit pe pe baza de voluntariat, cereri privind participarea în comisia electorală, pe adresa Consiliului de Mediere şi eventual copie pe adresa biroului d-lui Tudor Tatu (pentru a exclude orice banuiala legitima/ilegitima).

Cererile se depun de către fiecare mediator personal sau prin corespondenţă cu confirmare de primire .

Comisia electorală va fi alcătuită din 7 membri şi 2 supleanţi, având ca principală sarcină organizarea viitoarelor alegeri.

Nu pot face parte din această comisie: membrii actualului consiliu, candidaţii la alegeri, membrii comisiilor de validare a candidaturilor şi de analiză a contestaţiilor de la alegerile de la 23 mai, conform hotararii luate de plenul conferintei.

Dintre cei care depun candidaturi, se vor trage la sorţi membrii ce vor alcatui această Comisia Electorala, pe numărul de locuri prezentat, de către o comisie formată din acei mediatori aleşi la conferinţă şi consilierul juridic al consiliului, în data de 2 octombrie 2009, orele 11.00, la sediul Consiliului de mediere.

Comisia Electorala va fi numita prin hotarare sau decizie a comisiei care a organizat consultarea, contrasemnată de Consiliul de Mediere, va întocmi calendarul electoral şi va coordona activitatea comisiilor obişnuite la alegeri, primind asistenţă din partea Secretariatului Tehnic al CdM, care se obliga sa puna la dispozitia acesteia documentele si logistica necesara desfăşurarii alegerilor.

Pregatirea calendarului alegerilor, de catre Comisia Electorala se va face intr-un termen de cel mult 20 zile de la data emiterii deciziei/hotararii elaborate de catre comisia de consultare a mediatorilor.

Hotararile/deciziile Comisiei Electorale vor fi date cu îndeplinirea condiţiilor stabilite prin Regulamentul de organizare a alegerilor membrilor CdM, aprobat prin hotararea CdM nr. 1285/2008, cu completările aduse de hotărârile conferinţei şi consultarea mediatorilor, cu consultarea CdM.

Nota

Mediatorii care isi exprima optiunea de a candida au obligatia să-şi pregătească dosarele din timp şi este necesar să se ofere mediatori voluntari din toată ţara pentru alcatuirea celor 3 comisii (membrii acestora nu sunt stabiliti de CM, ci traşi la sorţi de catre comisia electorală).

Dosarul de candidatura va cuprinde aceleasi documente stabilite prin Hotararea CdM nr. 1285/2008 mai putin curiculum vitae sub forma de punctaj, curiculum vitae se va întocmai dupa modelul european si nu constituie impediment in acceptarea/neacceptarea candidaturii, conform hotararii luate in cadrul Conferintei Extraordinare din 05.09.2009 de la Brasov.

Mentiunile facute in acesta rămân la latitudinea mediatorilor care vor opta singuri pe cine considera sa voteze.

Comisia Electorala se va dizolva după predarea documentelor privind alegerile la CdM. care asigură activitatea d.p.v. administrativ până în momentul emiterii Ordinului de validare a viitorului Consiliu de mediere de către Ministrul Justitiei.

Având în vedere prezenţa redusă la conferinţă, pentru a da o formă mai largă şi democratică hotărârilor acesteia, adresăm rugamintea tuturor mediatorilor să participe la consultarea confidenţială propusă, urmând ca rezultatele consultării să fie aplicate de catre comisia electorală, să facă obiectul modificărilor regulamentelor de către viitorul consiliu şi să fie transmise la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, odată cu înştiinţarea acestuia despre constituirea unei comisii electorale şi prezentarea calendarului electoral.

Actele privind organizarea alegerilor vor fi afişate pe site-ul consiliului şi transmise prin Newsletter la toţi mediatorii, contrasemnate de Preşedintele CM.

Mediatori: Tatu Tudor si Asofronie Constantin

Deascarca chestionar

consultaremediatoricuhotararisimasurivotatelaconfnatextrmediatorilorbv1.doc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu