miercuri, 16 septembrie 2009

CAMPANIA DE REZOLVARE A CRIZEI MEDIERII A ÎNCEPUT!


A TREIA EPISTOLĂ CĂTRE CONSILIUL DE MEDIERE ŞI MEDIATORI

Felicitări dlui coleg Şurtea pentru articolul trasmis mediatorilor prin Jurnalul Medierea, îi mulţumesc că a fost prezent şi la Braşov, reprezentat de dl. Haţegan, şi încă bine. Prin poziţia adoptată se înscriu alături de alţi câţiva mediatori respectabili în curentul deschis dialogului şi imprimării unui curs dinamic medierii, atât de factorii de răspundere legali - consiliul, cât şi de mediatorii înşişi.
Dacă şi consiliul va înţelege că 67 din 69 mediatori prezenţi la Braşov şi peste 95% la sută din cei care au răspuns la sondajul premergător, s-au săturat să aştepte validarea şi au votat pentru organizarea de noi alegeri, din acea zi va începe soluţionarea crizei şi relansarea medierii.
Argumentele juridice şi morale ale acestei soluţii general acceptate de mediatorii responsabili şi neînhămaţi la căruţa hodorogită şi rămasă în trei roţi a actualului consiliu, au fost expuse de nenumarate rânduri pe site şi la întâlniri, inclusiv la minister, nefiind contestate. Numai interpretarea subiectivă şi marcată de interesele puse în joc a membrilor CM diferă şi negarea vreunei responsabilităţi pentru actualul blocaj al consiliului şi medierii, pentru lipsa de promovare, frumos şi tragic exprimată de colegul Şurtea.
Personal, nu am promovat măsuri radicale sau extreme, nu am făcut acuzaţii penale, dar am raguşit cu chemarea la dialog şi găsirea celei mai adecvate soluţii de ieşire din criză, cu preţul expunerii la zidul infamiei pentru mulţi ani, cu denigrarea la serviciu, cu sacrificii şi sponsorizarea masivă a conferinţei de la Braşov, în scopul deja realizat de a debloca activitatea CM.
Numai că cei care ar trebui să susţină acest demers, dna preşedinte şi colegii din consiliu, nu permit evoluţia procedurii iniţial acceptate. A trebuit să insistăm şi să anunţăm depunerea rezoluţiei şi altor acte la minister, pentru ca preşedintele CM să o afişeze în sfârşit pe site -ul plătit de noi foarte scump, ascunsă în josul unei pagini după ilustrele şi răsucitele sale păreri personale, într-un ataşament greu vizibil. Apoi, de câteva zile solicităm publicarea şi a chestionarului şi anunţului privind consultarea mediatorilor, tocmai pentru a vedea aria de susţinere a hotărârilor de la Braşov, dar consultarea este refuzată de predicatoarele arogante ale dialogului şi consultării false, iar acţiunea este blocată de frica începerii sfârşitului. Da, stimaţi colegi, celor din CM -ul expirat şi cel nevalidat le este frică de dialogul cu dvs., au făcut-o de gura noastră şi împotriva noastră pe 12 şi 27 august cu marionetele şi propriile persoane, autosusţinându-se la minister pentru validarea fără speranţă.
Le este frică să accepte constituirea comisiei electorale, cu care conducerea consiliului a fost iniţial de acord, dându-şi seama că ei nu mai pot lua hotărâri, chiar dacă ar vrea alegeri. Le este frică, imediat, de faptul că nu vor mai controla alegerile prin comisiile numite după propriile interese, apoi le este frică de spectrul taxării la vot de către masa mare şi tăcută a mediatorilor care au asistat tot mai nervoşi şi mai netoleranţi la acest război. DE ACEASTĂ FRICĂ NU POT SCĂPA DECÂT RENUNŢÂND DE MAINE LA ATITUDINEA SFIDĂTOARE ŞI BELIGERANTĂ DE PÂNĂ ACUM, AŞEZAREA LA MASA DISCUŢIILOR ŞI ACCEPTAREA SOLUŢIEI PERFECT LEGALE, REGULAMENTARE ŞI DEMOCRATICE, PRIN CARE MEDIATORII ÎŞI HOTĂRĂSC DESTINELE, PRIN DIALOG ŞI ACŢIUNE CONCERTATA SPRE SOLUŢIONAREA DISPUTELOR. CĂ DOAR AŞA AU PRETINS DEMAGOGIC PÂNĂ ACUM CĂ TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN PROFESIA NOASTRĂ LIBERALĂ.
Ministerul justiţiei va accepta această soluţie dacă actualii conducători ai medierii înţeleg corect că sunt autonomi faţă de minister, dar nu şi faţă de lege şi hotărârea mediatorilor. Scăpaţi de fricile amintite, prin declaraţia de înţelegere a acestor argumente şi sfaturile mediatorilor, membrii consiliului trebuie doar să colaboreze pentru parcurgerea unui calendar electoral concentrat şi mai redus faţă de cel finalizat la 23 mai, astfel ca, măcar la sfârşitul anului, la începerea unui nou mandat prezidenţial şi poate guvernamental, să "atacăm" cu un nou consiliu autorităţile statului, presa şi cetăţenii pentru reluarea promovării masive a medierii, în vederea afirmării sale normale, aşa cum s-a dorit acum 3-5 ani, şi din păcate nu s-a făcut, aşa cum au arătat nenumăraţi mediatori până acum şi astăzi colegul Şurtea.
Când am declarat război ilegalităţilor şi abuzurilor în această campanie, nu am făcut demersuri pentru căderea capetelor cuiva şi pentru confiscarea destinelor medierii de către alt grup de interese, m-au întărâtat nesimţirea, ameninţările, denigrarea, şantajul practicat de cei responsabili de criza actuală, împotriva intereselor şi drepturilor mediatorilor. Afirm că am fost şi sunt permanent deschis discuţiilor, dar am fost refuzat de exponenţii autorităţii în domeniu, care au confiscat medierea pentru grupul lor restrâns de interese şi au exacerbat conflictul, din prea mult orgoliu, tupeu şi prea multe cunoştinţe în domeniul organizaţional şi al medierii practice.
Stimaţi colegi, dacă aţi dori ca de mâine să înceteze acest conflict şi această criză, nu mai este nevoie să scoateţi sabia şi să vă războiţi cu membrii consiliului, pentru că nu mai aveţi cu cine şi pentru ce.
Dar puteţi să bombardaţi cu sute de mesaje consiliul, cu citate din legislaţia şi teoria medierii, din religie şi sociologie, cu solicitarea acceptării hotărârilor conferinţei de la Braşov, de care poate vor ţine cont şi vor da mâna cu noi să parcurgem paşii celei mai paşnice soluţii pe care le-am oferit-o: colaborarea cu comisia electorală pentru noi alegeri.
Vă garantez că o astfel de campanie masivă, rapidă şi motivată poate face mult mai mult decât scrisoarea de susţinere a validării la minister şi va forţa pe membrii consiliului să asculte vocea mediatorilor şi poate propria conştiinţă, chinuită destul în aceste trei luni zile.
Simultan, transmiteţi cereri la consiliu şi colegul Tatu pentru participarea în comisia electorală, precum şi răspunsuri la chestionarul de consultare. La acestea se acceptă şi predarea directă a mai multor loturi de plicuri netimbrate, dar completate cu destinatar şi expeditor, sigilate, semnate în original de semnatar şi ştampilate, având fiecare în interior formularul nesemnat cu răspunsuri. Vă asigurăm că nu se poate frauda nimic, scutim de nişte cheltuieli şi drumuri la poştă pe mediatorii care ar fi vrut să răspundă şi în varianta iniţială nu prea sunt dispuşi. Aceste răspunsuri vor contura nişte modificări absolut necesare la actualele regulamente, ce vor fi făcute de viitorul consiliu. Dacă întelegeţi corect mesajul meu, al colegului Şurtea şi a altora care îndeamnă la soluţionarea rapidă şi radicală a bolii instalate în mediere, trecem uşor peste celelalte şi peste vreo două săptămâni vom avea comisia electorală şi calendarul alegerilor. Membrii consiliului care mai au dubii asupra cursului inexorabil al procedurii începute la Braşov, să ne lase măcar în pace şi să conteste apoi tot ce vom face noi ilegal, în rest să aibă grijă de repararea trecutului şi pregătirea electorală dacă mai au curajul să candideze.
Ziua de 15 septembrie, la 10 zile de la conferinţa extraordinară de la Braşov, poate marca o nouă etapă, în procedura stabilită de mediatori şi poate deveni istorie. CU VOIA LOR, A CELUI DE SUS ŞI A DVS. la 15 noiembrie putem finaliza campania electorală într-o altă zi istorică.

START ÎN CAMPANIA LANSATĂ ŞI SUCCES!
SUCCESUL VA FI ORICUM ŞI AL CM. Sau nu se doreşte aceasta? Mă îndoiesc.
Doamne, ajută-i pe mediatorii români!

Mediator Asofronie Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu