vineri, 18 septembrie 2009

DEPUNEREA CANDIDATURILOR PENTRU COMISIA ELECTORALĂ PÂNĂ LA 30.09.2009

Conform hotărârii adoptate în cadrul Conferinţei Extraordinare a Mediatorilor de la Braşov, până la data de 20 septembrie a fost prevăzută depunerea de candidaturi pentru alcătuirea comisiei electorale, care se va ocupa de organizarea viitoarelor alegeri, pentru că actualul consiliu nu mai poate lua hotărâri, cel ales la 23 mai nu este şi nu va fi validat datorită contestaţiilor şi în orice caz, Consiliul de mediere nu are atribuţii de organizare a alegerilor în lege, R.O.F. şi R.O.A.M.C.M. Consiliul nu acceptă prevederile legale şi ale propriilor hotărâri, că are doar atributia de a organiza conferinta anuala a mediatorilor la care mediatorii vor alege membrii consiliului, ce urmează apoi să fie validaţi de către ministrul justiţiei.

Deşi la Conferinta extraordinară a mediatorilor de la Braşov, organizată de mediatorii Tatu Tudor şi Asofronie Constantin, cu sprijinul moral a două asociaţii de mediatori, în faţa celor 69 mediatori prezenţi sau reprezentaţi, preşedintele CM dna Ciuca a spus că organizarea alegerilor de către o comisie electorală neutră şi independentă este o solutie buna, care poate scuti pe viitor consiliul de contestaţii, a spus ca va fi de acord şi cu consultarea şi a celorlalţi mediatori cu un chestionar şi un anunţ, ambele publicate pe site-ul CM, după 10 zile de la depunerea cererii scrise, anunţului şi chestionarului în formă scrisă şi electronică, DNA CIUCĂ ÎŞI BATE JOC DE CEI 69 MEDIATORI ŞI PROPRIA CREDIBILITATE ŞI REFUZĂ PUBLICAREA CELOR 2 DOCUMENTE. Răspunsul că "chestionarul nu este profesionist(???) şi că trebuie făcut de o firmă specializată" nu poate fi decât un nou abuz şi o tragere de timp, un sabotaj de frica la ce ar răspunde mediatorii şi ar consfinţi hotărârea de la Braşov, eventual ar fi o nouă afacere marca CM, cu vreuna din firmele de casă, pe banii noştri, deşi ei nu mai pot hotărî aşa ceva, PENTRU CĂ AM HOTARÂT NOI LA BRAŞOV ŞI TREBUIE SĂ SE SUPUNĂ!!!

Având în vedere refuzul conducerii CM cu mandatul expirat de aproape un an (aţi mai auzit aşa ceva la altă autoritate sau organizaţie, oameni buni???) de a publica anunţul şi chestionarul pe site-ul CM, cu efect descurajator asupra respondenţilor, deşi le-am garantat confidenţialitatea, comisia aleasă la conferinţă a propus prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru comisia electorală până la 30 septembrie, urmând a se finaliza odată cu consultarea mediatorilor prin acel chestionar.

Vă reamintim că depunerea candidaturilor in vederea constituirii Comisiei Electorale se face de către mediatori pe baza de voluntariat, la Consiliul de mediere şi Biroul de mediator Tatu Tudor, la datele de contact cunoscute. Deocamdată sunt depuse două candidaturi şi 2 colegi se mai gândesc, dar sperăm că vor prinde curaj şi alţii, pentru că altă soluţie nu există. Comisia Electorala va fi alcatuita din 7 membri titulari plus 2 supleanţi prin tragere la sorţi dintre mediatorii care îşi depun candidatura.

Nu pot face parte din comisia electorală: membrii CM, mediatorii care doresc să candideze pentru viitorul consiliu, cei care doresc să facă parte din comisia de validare a candidaturilor, cea de analiză a contestaţiilor şi cea validare a voturilor, precum şi acei mediatori care au facut parte din comisiile de validare a candidaturilor şi de analiză a contestaţiilor la alegerile din 23 mai 2009, întrucât sunt pe rol procese şi contestaţii la minister în legătură cu activitatea desfăşurată atunci.

Stimaţi colegi care aţi fost la Braşov, de ce acceptaţi această bătaie de joc a conducerii CM faţă de ce aţi hotărât la conferinţă? AŞTEPTĂM SĂ NE SPRIJINIŢI ÎNDEPLINIREA A CEEA CE AM HOTĂRÂT ATUNCI, ÎN DEPLINĂ LEGALITATE ŞI JUSTIFICARE ÎN CONDIŢIILE ACTUALE!

Nota:

Mediatorii care îşi exprima opţiunea de a face parte din Comisia Electorala sunt rugaţi sa trimita o copie a cererii adresata CM in acest sens si la adresa de email: tatu_tudor2007@yahoo.com sau la fax: 0216281218, pentru a urmari înregistrarea acestora şi excluderea oricarei suspiciuni.

Tatu Tudor, Asofronie Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu