luni, 7 septembrie 2009

COMUNICAT PENTRU PRESA - HOTARARILE ADOPTATE DE CATRE CONFERINTA EXTRAORDINARA A MEDIATORILOR - BRASOV,05.09.2009

Medierea nu-i a lor,e a noastra a tuturor!

Poza 1

In cadrul lucrarilor Conferintei Extraordinare,din 05.09.2009 de la Brasov,mediatorii au hotarat reluarea procedurilor de alegere privind constituirea urmatorului Consiliu de mediere

In data de 05.09.2009,la Brasov au avut loc lucrarile Conferintei Extraordinare a mediatorilor.

Coferinta a avut drept obiectiv,gasirea unor solutii viabile privind scoaterea din blocaj a Consiliului de mediere si relansarea institutiei medierii,avand organizatori mediatorii autorizati, intrucat prin demisiile succesive a unor membrii ai consiliului,acesta a ramas in imposibilitatea luarii de decizii si hotarari,fiind lipsit de capacitatea juridica de exercitiu,precum si nevalidarea mediatorilor alesi in data de 23.05.2009 in conditii de nerespectarea legalitatii,de catr Ministerul Justitiei

La lucrarile conferintei extraordinare au participat mediatori din toate zonele tarii si asociatiile profesionale ale mediatorilor,Vice-Presedintele Camerei Deputatilor Dl.Bogdan Olteanu,reprezentantii ai autoritatilor locale brasovene etc

In urma discutiilor purtate la Conferinta Extraordinara a Mediatorilor din Romania,cei prezenti in sala au luat urmatoarele decizii:

1. Organizarea de noi alegeri într-un termen de 60 de zile.

2.Constituirea unei Comisii electorale neutra si impartiala, formata din mediatori voluntari,independenta si fara subordonare sau ingerinta din partea Consiliul de mediere,care sa coordoneze si sa pregateasca alegerile,din care să nu facă parte candidaţii şi cei care au format comisiile de validare a candidaturilor şi de analiză a contestaţiilor de la alegerile nevalidate de la 23 mai.

Membrii acestei comisii vor fi traşi la sorţi dintre mediatorii voluntari înscrişi prin cerere adresată comisiei votate de conferinţă.

3. Condiţiile de validare a candidaturilor să fie cele din art. 8 Regulamentul de organizare a alegerilor, fără criteriile suplimentare introduse abuziv.

4. Desemnarea membrilor comisiilor sa se faca prin tragere la sorţi, dintre voluntari.

5. Solicitarea opiniei mediatorilor despre revocarea membrilor actualului consiliu, conform art. 23 din regulamentul de organizare a alegerilor, prin cerere personală şi organizarea unei conferinţe de consultare, ori recomandarea ca membrii consiliului să-şi dea demisia iar cei aleşi la 23 mai să-şi retragă candidaturile.

6. S-a refuzat prin votul majoritatii, cererea unor membri ai CM sau noii aleşi nevalidaţi ca participanţii la conferinţă să solicite ministrului validarea celor aleşi la 23 mai.

7. A fost hotarat ca,Consiliul de mediere sa îşi dea concursul la organizarea alegerilor fără implicare directă, decat prin punerea la dispoziţia comisiei electorale a actelor necesare, organizarea conferinţei şi implicarea compartimentului secretariat- administrativ.

8. Rezoluţia conferinţei cere acceptarea acestor condiţii şi declanşarea consultării până la 20 septembrie, în caz contrar prezidiul şi susţinătorii au hotarat ca se vor adresa ministerului, care aşteaptă o soluţie stabilită şi acceptată de mediatori.

9. A fost hotarat faptul ca votul sa se faca şi prin corespondenţă recomandată, pentru a se realiza o consultare cât mai largă, atat pentru măsuri cat şi la alegeri.

10. Organizatorii conferintei vor solicita colegilor mediatori să fie cât mai activi, fără presiuni şi amestec din partea asociaţiilor, pentru fundamentarea unor propuneri de modificare a legii şi regulamentelor, încurajarea publicităţii şi desfăşurării cât mai extinse a medierii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu